Politika zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI

Varovanje vaših osebnih podatkov je za naše podjetje izjemnega pomena.

V tem dokumentu so navedene informacije o zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov, ki jih spletna stran www.mojaknjigaiger.si zbira od vas, kadar obiščete našo spletno stran, kupujete na naši spletni strani ali se naročite na prejemanje naših e-novic.

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR, je:

NIKITA JAKLIČ S.P.
BLANICOM, NIKITA JAKLIČ S.P., SPLETNA TRGOVINA IN DRUGE STORITVE
Ulica Dušana Senčarja 50, Pekre, 2000 Maribor

Osebni podatki, ki jih obdelujemo

Spletna stran www.mojaknjigaiger.si izbira različne vrste vaših podatkov:

Kadar obiščete spletno stran in brskate po njej, sledimo, katere vsebine in preko katere naprave si ogledujete na naši spletni strani.

Kadar pri nas opravite nakup, obdelujemo vaše kontaktne podatke ter vaša naročila.

Če uporabljate naše storitve, zbiramo različne vrste vaših podatkov, kot so vaši kontaktni podatki in druge nastavitve. Sledimo temu, kakšne artikle si ogledujete v naši spletni trgovini, preko katere naprave ter katere izmed naših ponudb, posredovanih po e-pošti, so vas zanimale. Na podlagi tega izdelujemo dodatne podatke, da bi vam lahko posredovali ponudbe po vaši želji ter da bi lahko v prihodnje našo spletno trgovino in storitve še izboljšali. Če pri nas opravite nakup oziroma si ustvarite račun, obdelujemo tudi ime in priimek, vaša naročila in podatke, ki si jih nastavite na svojem računu.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

Kontaktne podatke, kadar pri nas naročite in kupite izdelek; znotraj tega obdelujemo naslednje podatke: vaš spol, ime, priimek, elektronsko pošto, telefonsko številko, vaš naslov in kontaktne podatke ter naslov za pošiljanje, če je ta drugačen (vezan na drugo osebo ali naslov). V namen izdelave našega produkta pridobimo tudi ime osebe, ki ji bo izdelek podarjen. Podlaga za obdelavo teh informacij je pogodba, ki smo jo ob nakupu sklenili z vami .

Kadar se naročite na prejemanje e-novic, obdelujemo, katere izmed naših ponudb, posredovanih preko e-pošte, so vas zanimale. Na podlagi teh podatkov prilagajamo svojo ponudbo, da bi ta bila čim bližje vašim željam ter da lahko našo spletno trgovino in storitve še izboljšamo. Podlaga za obdelavo teh informacij je pogodba, ki smo jo sklenili z vami ob nakupu.

Zbiramo podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reklamacijah.

Zbiramo podatke o vaših spletnih navadah, predvsem podatke o artiklih in storitvah, ki jih iščete, povezavah, na katere klikate, načinu iskanja in pomikanja po naši spletni strani in podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP-naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot so operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in njegova različica ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav;

Zbiramo podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo, predvsem čas, potreben za odprtje sporočila in podatke o napravah s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega;

Zbiramo izpeljane podatke, med katere sodijo osebni podatki, pridobljeni iz vaših nastavitev, podatki o artiklih, ki jih pri nas kupite, podatki o vaših spletnih navadah in vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo. To so predvsem za podatki o spolu, starosti, finančnih razmerah, potrošniških navadah in odnosu do različnih artiklov in storitev.

Podlaga za obdelavo teh informacij je pogodba, ki smo jo sklenili z vami ob nakupu.

Način zbiranja osebnih podatkov

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek, e-naslov, naslov in podobno) nam posredujete sami z nakupom. Podatke o vaših spletnih navadah, vedenju na naši spletni strani in ob branju naših sporočil spremljamo s pomočjo piškotkov (več), analitike spletne platforme WordPress in analitike podjetij Google, Facebook, Inc. in Instagram.

Razkritje osebnih podatkov

Nekatere vaše podatke je treba deliti z drugimi podjetji:

Google Analytics z anonimiziranimi IP-naslovi (Google Inc.) – Google Analytics je spletna storitev za analizo obiskovalcev spletnih strani, ki jo omogoča podjetje Google Inc. (“Google”). Google uporablja zbrane podatke za sledenje in analizo uporabe naše spletne strani ter za pripravo poročil o uporabi naše spletne strani in jih deli z drugimi storitvami Google.

Facebook in Facebook Messenger (Facebook, Inc.)  uporabljamo za pogovor z obiskovalci spletne strani.

Podlaga za obdelavo teh informacij je pogodba, ki smo jo sklenili z vami ob nakupu.

Varnost osebnih podatkov

Varnost osebnih podatkov zagotavljamo z visokimi varnostnimi standardi in vzpostavljenimi postopki, ki zagotavljajo, da vaši podatki ne bodo izgubljeni, spremenjeni, uporabljeni ali razkriti brez avtorizacije. Dostop do osebnih podatkov imajo le zaposleni in partnerska podjetja, ki izkažejo poslovno potrebo po dostopu do podatkov. Podatke lahko uporabljajo le v okviru dogovorjenih procesov.

Če kljub temu pride do vdora ali podobnega dogodka, ob katerem so lahko razkriti osebni podatki, bomo o tem obvestili vas in tudi nadzorne inštitucije.

Hranjenje podatkov

Vaši osebni podatki so pri nas hranjeni le toliko časa, kot jih potrebujemo za izpeljavo naročila za zadostitev pravnih, računovodskih in drugih poročil, ki so zahtevana od podjetnika.

Zakonodaja nas zavezuje, da podatke o naročilih, ki med drugim vključujejo kontaktne informacije, način plačila in podatke o transakciji hranimo do 5 let.

Nekatere vaše podatke lahko brez obvestila naredimo anonimne in jih uporabljamo v statistične namene.

Kakšne so vaše pravice?

O svojih osebnih podatki imate določene pravice, ki vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe.

Te pravice vključujejo:

Pravico do seznanitve z osebnimi podatki, ki jih hranimo ter na kak način jih obdelujemo, pridobivamo in posredujemo.

Pravico do popravka, če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da popravimo in/ali dopolnimo.

Pravico do izbrisa – v nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov.

Pravico do omejitve obdelave podatkov – v nekaterih primerih lahko poleg pravice do izbrisa uveljavite tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov.

Pravico do ugovora proti obdelavi podatkov.

Pravico do pritožbe –  uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu, če menite, da z vašimi osebnimi podatki ne ravnamo v skladu z zakonodajo.

Piškotki

V nastavitvah svojega brskalnika lahko izberete možnost, ki zavrne vse piškotke ali vas obvešča o njihovi rabi. Za delovanje naše spletne strani so nekateri piškotki nujni, nekatere pa uporabljamo za spremljanje vedenja na naši spletni strani. Več o piškotkih si lahko prebere tukaj.

Za podrobnejše informacije ali pojasnila nam pišite po elektronski pošti: info@blanicom.com

Hvala za razumevanje.

Ekipa Moje knjige iger.